pondělí 9. listopadu 2015

Trocha vánočního stresu :-) V listopadu???



Je sice začátek druhého týdne v listopadu, ale z mého okolí už slyším, že byly nakupovat vánoční dárky, a co bych si přála pod stromeček a tak dále. Proto sem se zamýšlela nad tím, co bych opravdu letos chtěla dostat a čím bych chtěla obdarovat své blízké. Ale toto téma mě přimělo k zamyšlení. A ráda bych znala Váš osobní názor i zkušenost.

Samozřejmě si říkám: ,,NEBLÁZNĚTE LIDI, ČASU DOST!", ale na druhou stranu nesnáším tahanice o ponožky stejně jako ostatní, tudíž nakupuji s předstihem. Přesně vím, čím chci rodinu a své přátele obdarovat a vyrážím za určitou věcí.

Ano, existují různé skupiny "vánočních nakupujících" a já sem je pro Vás rozdělila do těchto skupin, najdete se?




První skupinou a tou nejméně extrémní jsou:

1. Pohodáři
To jsou lidé, kteří nemají rádi ulice ani obchodní zóny praskající ve švech díky náporu nakupujících. Dárky i ostatní věci nakupují průběžně - i když určité dárky kolikrát zapomenou zabalit nebo se rozhodnou je vůbec nedarovat, protože se jim tak nějak líbí :-D
Nestresují se tím, zda jejich zahrada až do posledního kouta září tisícem světýlek. A vesměs si umí užít vánoční pohodu.
Výběr dárku vždy pečlivě zváží, třeba i objednají na internetu - A proč ne? Vždyť mají dost času.

2. Kvapíci
První z extrémů je skupinka, která má ve své podstatě uspěchaný život, ale opak je pravdou. Kávička s kamarádkou nebo omšelé zdi bytu vybízejí k tomu někam vyrazit a i přes to, že je doma i na zahradě podzimních prací víc než dost. Obchody překypují dekoracemi, světýlky, příjemnou hudbou a to je čas, kdy utrpí jejich peněženka. Vánoční atmosféra jakoby vrcholí a oni si uvědomí, že jim zbývá JEN MĚSÍC do velkého dne Dé.
Někteří z "kvapíků" nemají problém nakupovat ani celoročně, čím dřív tím líp. Takže kdy podle nich nakupovat na Vánoce? Nejlépe ihned po Štědrém dnu. Vždyť UŽ ZA ROK jsou Vánoce :-O :-D



(pro ty kdo náhodou nepoznali - brouk Kvapík - pohádka Včelí medvídci 

3. Vánoční běžci
Další je skupina, která to prostě nechává na poslední chvíli, čili na kdy? Přece na Štědrý den.
Proti gustu žádný dišputát, ale představa davu šílených lidí, zmatených babiček a dědečků, kteří poletují mezi regály labyrintu nákupních center, je pro mne přece jen katastrofální.
To samé se týká pyšných rodičů, kteří i na tento sváteční den místo přípravy tradiční večere, úprkem spěchají shánět růžověrůžové nebo modřemodré hračky pro své ratolesti.

4. Skrblíci
Jak už název napovídá jedná se o druh lidí, kteří prostě nemají nikdy dost.
,,6 dárků pro prcka, 8 dárků pro maminku, 10 dárků pro tatínka, něco i pro dědečka a samozřejmě babička. Ale není toho málo? Sedneme do auta a pojedeme se podívat, jestli neseženeme ještě něco." Ano, i takový lidé jsou mezi námi. Prostě nemají dost. Vánoce bez stromečku, kterému sahají dárky až po špici a drží ho v jeho přímém postavení, neexistují. Ale, každý má rád něco jiného.



Dle mého názoru, by tyto svátky měly být hlavně o rodině, setkávání a odpočinku. Ne o dárcích za milionové sumy, které kolikrát vidí světlo světa jen při rozbalení z barevného balícího papíru a skončí v zapomnění temné skříně.

Užívejte si toto předvánoční období a Vánoční pohodu, a i když neseženete přesně to co chcete, nebuďte naštvaní. Příští rok to určitě seženete :-D




A příště se můžete těšit na předvánoční wishlist :-)

Krásný podzimní týden

Vaše Lilly








Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mnohokrát za komentář :-)